Ajankohtaista

Pielisen Kala ja Vesileppis aloittavat historiallisen yhteistyön

Leppävirralla sijaitseva Sport & Spa Hotel Vesileppis korvaa ensimmäisenä suomalaisena matkailukeskuksena tonnikalan kokonaan kotimaisella luonnonkalalla.

Vesileppiksessä käytetyt kalasäilykkeet tulevat tästä lähtien Atlantin sijaan Pohjois-Karjalasta. Yhteistyö Pielisen Kalan kanssa alkaa syyskuussa. 

– Tämä yhteistyökuvio on todella hieno juttu, ja olemme siitä luonnollisesti innoissamme. Tämä on iso pelinavaus kotimaisille kalatuotteille sekä tietysti myös matkailukeskuksille, iloitsee Pielisen Kalan markkinointipäällikkö Juha Halonen.

Päätös luopua yhdestä suomalaisten eniten suosimasta säilykeruoasta syntyi Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä vähitellen tämän vuoden aikana.

– Maistettuani kesällä tuotetta tuli heti mieleen, että sillä voisi korvata tonnikalan. Kun on olemassa kotimainen, kestävästi tuotettu vaihtoehto, on pakko kysyä, miksi käyttäisimme ennemmin tonnikalaa”, kertoo hotellinjohtaja Kimmo Rossi.

“Isoilla toimijoilla parempi mahdollisuus vaikuttaa”

Rossin mukaan järvikalaa pitäisi ehdottomasti käyttää enemmän, koska paitsi, että sillä on positiivisia ympäristövaikutuksia, se on myös todella hyvää. 

Isoilla toimijoilla on Rossin mielestä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa kulutustottumuksiin kuin vaikkapa yksittäisellä ravintolalla. Siksi hän toivookin, että esimerkki innostaisi myös muita ravintoloita ja hotelleja kokeilemaan kotimaista vaihtoehtoa tonnikalalle.

Heti alkajaisiksi järvikalasta valmistetaan Vesileppiksen ravintoloissa muun muassa pizzaa, jota myydään syyskuun ajan avajaistarjoushintaan.

– Saa nähdä, mitä muuta keittiössä keksitään, Rossi hymyilee.

Lue Vesileppiksen uutinen aiheesta

Luonnonkala-säilyke on vuoden 2020 Lähiruokateko

Luonnonkala-säilykkeellemme on myönnetty vuoden 2020 Lähiruokateko-palkinto. Palkinnon perusteena on huomioitu myös Pielisen Kalan pitkäjänteinen työ suomalaisen luonnonkalan käytön edistämiseksi. Pielisen Kala voitti myös yleisöäänestyksen, joka oli käynnissä Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla maalis–huhtikuussa. Palkinto jaetaan messuilla elokuussa.

Palkintoraati perustelee valintaansa sillä, että Pielisen Kalan järvikalatuotteet ovat kotimaassa kehiteltyjä, jalostettuja ja valmistettuja tuotteita, joiden koko tuotantoketjun arvo säilyy Suomessa kalastuksesta ja tuotteisiin käytettävästä rypsiöljyn viljelystä alkaen. Säilykkeissä käytetään myös vähemmän arvostettuja järvikalalajeja, kuten särkeä, lahnaa ja säynettä, joiden pyynti parantaa järvien ekologista tilaa, tiedotteessa todetaan.

Luonnonkalalle on ollut selvä kysyntä

Raadin mielestä Pielisen Kalan alkuvuonna lanseeraama Luonnonkala-säilyke osuu moneen trendiin. Tuote on ilmastoystävällistä, laadukasta ja maukasta lähiruokaa, jolla voidaan korvata tonnikalaa ja samalla edistää muuten alihyödynnettyjen järvikalojen käyttöä.

– Pielisen Kala on rohkeasti panostanut tuotekehitykseen ja tuotannon laajentamiseen. Yritys on myös rakentanut raaka-aineen hankintaketjun ja saanut kuntoon tuotteen valtakunnallisen jakelun, raati perustelee. 

Raadin mukaan kuluttajilla on ollut Luonnonkala-säilykkeelle selvästi kysyntää, mikä on nähtävissä tuotteen saamasta runsaasta positiivisesta medianäkyvyydestä. Yritys työllistää alueellisesti, ja omistajien rakkaus kalastukseen näkyy helppokäyttöisinä ja maukkaina tuotteina.

Työ suomalaisen kalan puolesta jatkuu

Olemme palkinnosta erittäin otettuja. Se on upea kunnianosoitus työlle, jota olemme tehneet koko yrityksen historian ajan. Palkinto on myös osoitus suomalaisten arvostuksesta kotimaista järvikalaa kohtaan, mistä olemme erityisen iloisia. Jatkamme sen innoittamina työtämme, jonka pyrkimys on tuoda suomalaista luonnonkalaa mahdollisimman moneen ruokapöytään.

Nöyrä kiitos myös kaikille meitä äänestäneille sekä hienoille kilpakumppaneillemme: Kokit ja Farmarit -elämysillallinen, Laidun Hereford, Silmusalaatti ja Suomen Artesaaniruoka ry!

Lisää aiheesta voit lukea Messukeskuksen tiedotteesta.

Klikkaa tästä etusivulle.

Pielisen Kala tuo markkinoille kaksi uutta villikalatuotetta

Me Pielisen Kalalla voimme ylpeänä kertoa, että olemme tuoneet kauppoihin kaksi uutta kotimaista kalasäilykettä: Villikala öljyssä ja Villikala vedessä. Tuotteessa käytetty kala on 100-prosenttisesti suomalaista, vastuullisesti pyydettyä muikkua. Villikala on osa kotimaisten kalasäilykkeiden tuoteperhettämme, ja sitä voi käyttää ruoanlaitossa samalla tavalla kuin Luonnonkalaakin. Koostumukseltaan tuote on mukavan rouhea: jotakin hiutaleen ja palan välimaastosta. 

Villikala on valmistettu suomalaisia makunystyröitä silmällä pitäen. Se on mieto ja sisältää vain tarkoin valittuja mausteita, jotka korostavat muikun herkkää makua. Villikala on juuri sopiva niin leivän päälle ja voipotun kaveriksi kuin osaksi mausteisempiakin ruokia.

Veteen säilötty villikala on suomalaista superfoodia
Koska kaikki eivät halua kalaansa lisättyä rasvaa, teimme Villikalasta kaksi erilaista versiota: tuotetta saa sekä kotimaiseen rypsiöljyyn että veteen säilöttynä. Veteen säilötty Villikala sisältää ainoastaan kalan omat rasvahapot, ja on siten oikeaa suomalaista superfoodia.

Muikku on yksi Pielisen Kalan perinteikkäimmistä tuotteista, eikä suotta. Muikkua on syöty Suomen lakeuksilla niin kauan kuin täällä on asuttukin. Se on erinomainen ruokakala, joka taipuu makunsa puolesta niin kotikeittiön klassikoiksi kuin gourmet-herkuiksi. Sen vuoksi halusimme tuoda markkinoille mahdollisimman helppokäyttöisen muikkutuotteen. Villikala-tuotteita on saatavilla kevään mittaan ruokakaupoista kautta maan. Kysy siis lisää kauppiaaltasi tai ota yhteyttä meihin!

Klikkaa tästä etusivulle.

Tervetuloa uusille sivuillemme!

Pielisen Kalajalosteen uudet sivut ovat nyt auki. Hienoa, eikö? Tervetuloa seuraamaan luonnonkalan matkaa suomalaisista järvistä ruokapöytiin! Me haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden nauttia enemmän kestävästi pyydettyä kotimaista luonnonkalaa niin arjessa kuin juhlassa. Tästä se lähtee!

Klikkaa tästä etusivulle.