Arvot ohjaavat toimintaamme

Kestävä kalastus on toimintamme kulmakivi. Pyydämme kalakantoja vaarantamatta, emmekä kalasta saastuneissa vesissä. Uskomme siihen, että kala saadaan, ei oteta.

Tuotteissamme on vain kaikki tarpeellinen makuelämyksen luomiseen; ei lisä- tai säilöntäaineita. Savustuksessa käytämme aitoa leppäsavua, jonka pehmeä aromi syntyy oikeasta leppäpilkkeestä. Tarjoamme asiakkaillemme vain parasta laatua suoraan puhtaasta pohjoisesta luonnosta.

Tuotteillemme on myönnetty Hyvää Suomesta -tunnus merkiksi niiden korkeasta kotimaisuusasteesta.

Järvikala on järkikala

Tutkimusten mukaan suurin osa suomalaisista haluaisi syödä enemmän kalaa, kun vain olisi tarjolla enemmän aikaa ja hyvää kalaa. Me syömme keskimäärin 13 kiloa kalaa vuodessa, ja siitä vain viidesosa on kotimaista luonnonkalaa. Luonnonkalamme ovatkin alikalastettuja.

Suomalaiset villikalat, kuten lahna, erilaiset särkikalat, ahvenet ja muikut, ovat erinomaisia ruokakaloja, joita kaikilla meillä tulisi olla mahdollisuus syödä enemmän.

Luonnonkalojen monipuolinen hyödyntäminen ravinnoksi on hyvästä niin ympäristön, terveyden kuin paikallistaloudenkin kannalta. Kotimaisen luonnonkalan ostaminen tai kalastaminen on erinomainen ja helppo tapa osallistua ympäristön hoitoon, sillä kalastus tasapainottaa järvien kalakantoja. luonnonkalan syöminen on järkiteko!

Usein kysytyt kysymykset

Valtaosassa tuotteissamme on ruodot mukana. Ruodot pehmenevät autoklaavi- eli painekattilakäsittelyssä, eikä niitä siksi huomaa syödessä. Lisäksi kalanruodot ovat erinomainen erilaisten kivennäisten lähde. Niistä saadaan esimerkiksi kalsiumia ja fosforia, ja ne sisältävät myös kollageenia.

Kyllä on. Vasta tehdyn tutkimuksen mukaan useimmissa kotimaisissa luonnonkaloissa on erittäin vähän ympäristömyrkkyjä. Näitä kaloja ovat muun muassa siika, muikku ja särki sekä merialueiden ahven, kuha ja made.

Kalamme tulevat pääsääntöisesti sisävesiltä. Itse kalastamme omalla kalustollamme Pielisestä. Lähinnä ahventa ja särkeä olemme joutuneet ostamaan myös rannikon rysä- ja katiskakalastajilta.

Ainutlaatuisten savukalojemme maun salaisuus on itse suunnittelemamme, aidolla leppäsavulla toimiva savustusuuni. Osaavat ja ammattitaitoiset työntekijämme ja mahdollisimman tuoreena perattu kala ja huipputehokas tuotantolinjamme ovat tuotantomme ehdoton perusta.

Tuotteemme säilyvät avattuna muutaman päivän jääkaappilämpötilassa.

Purkit ovat kierrätettäviä ja lajitellaan metallinkeräykseen.