Reseptit

Kirjolohikeitto

Säilyke on mitä mainioin ainesosa keittoon. Valmiiksi maustettu kala toimii sekä kotihellalla tai vaikkapa retkiolosuhteissa nuotioruokana.

Valmistusaika
30 minuuttia

Ainekset

  • 2  prk Pielisen Kalan kirjolohisäilykettä
  • 5 perunaa
  • 6 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 2 dl ruokakermaa
  • 100 g sulatejuustoa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 kasvisliemikuutio
  • nokare voita

ruohosipulia

tilliä

Valmistus

Kuori ja lohko perunat sekä sipuli. Kuumenna vesi ja lisää perunat, hienonnettu sipuli, sitruunapippuri, kasvisliemikuutio ja sitruunamehu. Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää kerma, sulatejuusto ja nokare voita ja anna keiton hautua hetki. Lisää lohet joista on valutettu öljy pois. Älä enää keitä, ettei kalat hajoa.

Lopuksi lisää hienonnettua tilliä ja ruosipulia oman maun mukaan. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.