Reseptit

Kirjolohimureke

Kirjolohimurekkeen pyöräytät vartissa vuokaan ja loppu sujuu uunissa kuin itsestään. Suomalaisesta kirjolohesta tehty kirjolohisäilykkeemme on tässä ruoassa todella elementissään!

Valmistusaika
45 minuuttia, josta uunissa 30-35 minuuttia
Annokset
4

Ainekset

  • 2 purkkia Kirjolohi rypsiöljyssä -säilykettä
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl korppujauhoja
  • 3 rkl perunamuusijauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • mustapippuria

 

Valmistus

Voitele leipävuoka esim. vuokaspraylla ja ripottele korppujauhoja. Lorauta lohisäilykkeistä pieni osa öljystä pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista n.185°C 30-35 min. tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.